2 Aylık Bebek Gelişimi

2 Aylık Bebek Gelişimi

2 Aylık bebek 1. aylık bebeğe göre çok daha farklı bir gelişim ve beceri kabiliyeti göstermektedir. Bebeğinizin 2. ayında meydana gleecek olan değişimleri sizin için çok daha heyecan verisi olacaktır. Bebeğinizin 2. ayda görülen en mucizevi özelliği ise size olan ilgisi ve sizi gördüğü zaman gülümsemesi olacaktır. Ayrıca sesinizi tanıdığını göstermek için sizin sesinizi duyduyğunda çeşitli sesler çıkarmaya başlayacaktır. Sizin onunla ilgilenmeniz ve onu sevmeniz onu mutlu edecek ve bu mutluluğunu size gösterebilecektir.

Ayrıca bebeğiniz 2. ayında göz reflekslerini daha fazla geliştirmiş olacaktır. Özellikle bu dönemde renkli cisimlere karşı ilgisi çok daha fazla artacak ve renklerin ilgisini çektiğini gösterecektir. Bebeğiniz 2 aylık olduğunda artık boyun kasları gelişmiştir ve başını dik tutabilmektedir. Ayrıca yüz üstü yere yatırdığınızda kendi çabası ile kalkma hareketleri gözlemlenmektedir.

Bu dönem içerisinde bebeğinizin sizin sesinize ihtiyacı vardır. Onunla sürekli olarak konuşarak onu kendinize alıştırmalısınız. Bu sayede sesinize ve size daha çok alışacaktır.

 

2 Aylık Bebek Ne Kadar Uyumaktadır?

* Bebeğiniz 2 aylık olduğunda geceleri daha fazla uyuma eğilimine girecek ve gündüzleri daha az uyuyacaktır. 2 aylık bebek ne kadar uyur diye bir belirli durum söz konusu olmamakla birlikte, günlük tespit edilen ortalama 15 saat ile 16 saat civarı görülmektedir. Bazı bebekler ise uyku konusunda çok hassas ve uykusuzluk sorunları gösterebilmektedirler. Bu uykusuzluk durumları ise genellikle gaz sorunlarına bağlı olarak meydana gelmektedir. Doktorunuz bebeğinizin gaz problemlerini giderebilmek için çeşitli tedavi yöntemleri uygulayabilmektedir.

* Bebeğiniz 2 aylıkken sizin sütünüz ile besleneceğinden sizinde gaz yapmayan besinler tüketmeniz çok önemlidir.

 

2 Aylık Bebek Nasıl Beslenmelidir?

* 2 Aylık bebeğiniz sadece anne sütü ile beslenmelidir ve uyumadığı gündüz saatlerinde 3 saatte bir olmak üzere beslenmelidir. Bebeğiniz doğumunun ardından 6 ay boyunca anne sütüyle beslenmelidir. Ancak bazı durumlarda bebeğin beslenmesi 6 aydan daha kısa veya daha uzun olabilir. Bu durum annenin beslenme durumunda göre farklılık göstemektedir. Anne adayları ne kadar iyi beslenirse sütün miktarı ve kalitesi o oranda artacaktır.

* Gündüzleri 3 kez beslenmek isteyen bebekler genellikle geceleri 2 kez beslenmek isteyecektir. Bebeğinizin uyku düzeninin oturmasıyla birlikte beslenme düzeni de oturacaktır.

* 2 Aylık bebeklerde çok özel durumlar haricinde ek gıdaya geçiş kesinlikle önerilmemektedir. Ayrıca beebğinize su vermeyede gerek yoktur ve anne sütüyle su ihtiyacını karşılayacaktır. Yetersiz süte sahip olan anne adaylarının bebeklerine su vermeyle ilgili olarak doktorlarına danışarak karar vermeleri gerekmektedir.