3 Aylık Bebek Gelişimi

3 Aylık Bebek Gelişimi

Bebekler 3 aylık olduklarında doğdukları güne oranla çok fazla değişimler göstermektedirler. 3 Aylık bebeklerin gelişim aşamaları incelenirken siz bu konuların içerisinde olduğunuz için keyiften bu durumların farkına varamayabilirsiniz. Bebeğiniz her geçen gün kendisine yeni beceriler ekleyecek ve gelişimi devam ederken bu becerilerinide geliştirecektir.

Bebeğiniz 3 aylık olduğunda sesli şekilde gülümser ve etrafındaki yakın insanları ayırt edecek düzeye ulaşmıştır. Ayrıca el ve ayaklarını daha iyi şekilde kontrol edebileceğinden oyuncaklarıyla oynamaya başlayabilmektedir. Ayrıca başını dik şekilde tutabileceği şekilde boyun kasları gelişmiştir. Diğer yandan etrafında yer alan hareketli nesneleri başıyla takip edebilmektedir.

Diğer yandan ellerini daha iyi kontrol eder ve ellerindeki hareketliliği gözlemleyerek sürekli olarak ellerini incelemeye devam eder. Ayrıca 3 aylık bebeğinizin uyku düzeni daha fazla oturmuştur. 3 Aylık tüm bebekler aynı şekilde gelişim göstermezler ve pek çok faklı bebek 3 aylıkken farklı reaksiyonlar göstermektedir.

 

3 Aylık Bebekler Ne Kadar Uyumaktadır?

* Bebeğiniz 3 aylık olduğunda uyku düzeni iyice düzene girmiştir ve gece ile gündüzün farkını ayırt edebilmektedir. Ayrıca sindirim sisteminin daha iyi gelişmesine bağlı olarak gaz sancıları azalmıştır ve buna bağlı olarak geceleri daha rahat uyuyabilmektedirler. Diğer yandan bebeğinizi 3 aylıkken kendi yatağında uyku düzenine alışabilmesi için yalnız bırakabilirsiniz.

* 3 Aylık bebekler günlük 15 saat kadar uyku uyumaktadırlar. 3 Aylık bebeklerin uyku düzeni genellikle geceleri yaklaşık olarak 10 saat geceleri ise 5 saat uyku şeklinde gözlemlenmektedir.

 

3 Aylık Bebekler Nasıl Beslenmelidir?

* Bebeğiniz 3 aylıkken emzirmeye devam etmelisiniz. Doktorunuzun kontrolleri eşliğinde bebeğinize takviye olarak ek gıdalar verebilirsiniz ancak bu sizin verebileceğiniz bir karar değil doktorunuzun verebileceği bir karardır.

* Burada dikkat edilmesi gereken kriter ise bebeğin 3 aylık oluncaya kadar 2 kilo ile 2.5 kilo arasında kilo almış olmasıdır. Bu kilo oranına ulaşan bebek için anne sütünün yeterli olduğu düşünülmelidir. Bu durumda ek gıdaya gerek yoktur. Ancak bebek kilo almıyorsa anne sütünün yetersiz olduğu düşünülür ve anne sütüne ek olarak mama takviyesine ihtiyaç görülmez.

* Bebeğiniz 3 aylıkken beslenmenin ardından yatağına yan şekilde yatırılmalıdır. Bu sayede bebeğiniz beslendikten sonra kusma gibi durumlarla karşı karşıya kalacak olursa boğulma riskini ortadan kaldırmış olacaksınız.

* Bebeğiniz 3 aylıkken anne sütünü emerken yaklaşık olarak 5 ile 7 dakika emdikten sonra doymaktadır. Bu dönemde bebeğinizi 3 saat ile 4 saat arasında emzirebilirsiniz. Bebeğiniz 3 aylık olduğunda onun ne kadar zamanda bir acıktığını ve acıktığında gösterdiği davranışları tespit edebilirsiniz.