Bebek Odası Nasıl Olmalı?

07.08.2017
321
Bebek Odası Nasıl Olmalı?

Bebek Odası Nasıl Hazırlanmalı? Nasıl Olmalı?

Bebeğiniz henüz doğmadı ama onun için muhteşem bir bebek odası hazırlamak istiyorsunuz! O zaman doğru yerdesiniz. Bu yazımızda, “Bebek odası nasıl hazırlanır?” “bebek odası nasıl olmalı” sorularına yanıt arayacağız. Bebek odası yapmadan önce oda seçiminiz önemlidir.

Doğru Oda Seçimi

Eğer büyük bir eviniz varsa uzak odayı bebek odası yapmamalısınız. Bebek odası yatak odanıza yakın olmalıdır. Gece ağladığında daha kolay duyarsınız. Ayrıca odanın ses yalıtımı güzel olursa bebeğiniz yüksek seslerde irkilmez. Başka bir noktada odanın güneş almasıdır. Güneş alması bebeğinizin sağlığı açısından son derece önemlidir. Odada en az bir pencere bulunmalıdır. Çünkü bebek yokken odayı sık sık havalandırmanız gerekir. Eğer bebek odasına gün ışığı yetmiyor ve gündüz vakti ışık açmak zorunda kalıyorsanız başka bir oda seçmelisiniz. Başka alternatifiniz yoksa bebeğinizi güneş alan odalarda daha çok bulundurmalısınız.

Bebek odası zemini nasıl olmalı?

Bebek odasına döşeyeceğiniz halı ya da halıfleksler toz tutmayan, tüycük bırakmayan hatta mümkünse yıkanabilen cinste olmalıdır. Böylece çocuğunuzu alerjilere karşı da bir nebze korumuş olursunuz.

Bebek odası renk seçimi

Bebek odasında genellikle erkek bebekler için mavi kız bebekler için pembe renkler kullanılıyor. Ancak bu ayrımın yavaş yavaş ortadan kalktığını söyleyebiliriz. Odanızda en doğrusu çok koyu olmayan pastel renkler kullanmanızdır. Beyazdan pembeye ya da beyazdan mavi yeşile kadar bütün tonları kullanabilirsiniz. Eğer ışığı az alan bir bebek odanız varsa açık renkler tercih etmelisiniz. Çünkü beyaz renk ışığı yansıtır ve odanızı daha aydınlık hale getirir. Açık renklerin başka bir avantajı da odanın olduğundan büyük görünmesini sağlar.

Bebek Odası Mobilya Seçimi

Bebek odasına mobilya alırken iki seçeneğiniz var birincisi her şeyi takım olarak almak ikincisi odayı kendi zevkinize göre döşemek… Her iki durumda da en önemli nokta pratik, güvenilir ve ihtiyaçlara cevap veren mobilyalar seçilmesidir. Bebeğinizin mobilyalarını seçerken neyi nereye koyacağınızı kafanızda tahayyül edin. Bebeğin altı nerede değişecek? Bebek nerede uyuyacak? dolaplar nereye konmalı?, pencere kapanır mı? Gibi soruların yanıtlarını mobilya seçmeden önce vermelisiniz. Mobilya seçerken dikkat edilecek bir diğer husus da güvenlikli olmasıdır. Eğer beğendiğiniz mobilyaların sivri köşeleri varsa bebeğinizin 1-2 yaşına geldiğinde elinin sıkışacağı aralıklar varsa buralar için tedbir alınmalıdır. Bebek yatağının ve dolapların altına süpürge girebilmesi de çok önemlidir. Çünkü çocuğun oyuncakları sürekli buraların altına kaçacak ve oraların süpürülmesi ve o oyuncakların çıkarılması için yatağın altına süpürge sokmanız gerekecektir.

Bebek Odası Çözümleri

Bebeğiniz için en ideal çözüm 5 çekmeceli iki adet dolap olacaktır. Çünkü bebek kıyafetleri küçük olduğundan çekmeceler içine rahatlıkla sığar. Çekemce demek pratiklik demektir. 5 çekmeceli bebek şifonyeri alacaksanız en üst gözüne bebek bezi yan gözüne içlikler atletler ter bezleri konulmalıdır. Bir alt katına gündelik üst kıyafetler bir alt katına gündelik alt kıyafetler en alt katlara ise dış kıyafetler ve mevsimi olmayan kıyafetler konabilir. Diğer şifonyeri ise bebeğinizin ıvır zıvırları için kullanabilirsiniz. 

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.