Hamilelikte Ağda Yapımı

03.01.2015
273
Hamilelikte Ağda Yapımı

Hamilelikte Ağda Yapımı

Hamilelik dönemi tüm fiziksel özelliklerinizin değişime uğrayacağı bir dönem olduğu için kişisel bakım uygulamalarınızı tam anlamıyla gerçekleştiremeyebilirsiniz. Hamilelik süresi boyunca en zorlu işlemlerden bir tanesi de ağda işlemidir. Hamilelikte hangi aralıklarla ağda yapılması gerektiği ve ağdanın cildinize vereceği zararları sizler için inceleme altına aldık. 

Hamilelikte Ağda Nasıl yapılır? Ve hangi Şartlarda Uygulanabilir?

* Hamilelik döneminde ağda yapılması nitelik açısından bir farklılık gerektirmez ancak anne adaylarının kendilerini çok fazla kasmamaları gerekmektedir. Hamilelik döneminde ağda yapılmasının bebeğin gelişimi ve sağlığı açısından hiç bir zararlı etkisi bulunmamaktadır. Ancak hamileliğin 6. ayından sonra ağda anne adayının kendisi tarafından uygulanmaz, bunun yerine güzellik salonlarında steril ortamlarda yapılması daha olumlu etkiler yaratır.

* Hamilelik sırasında ağda yaptıracağınız ortamlara çok fazla dikkat etmelisiniz, özellikle steril olmayan ortamlar mantar veya diğer enfeksiyonları kolaylıkla kapmanıza neden olabilecektir.

Hamilelik Döneminde Ağda Yapmanın Faydaları

* Hamilelik döneminde ağdaya en çok ihtiyacımız olan bölgeler genital bölgemizdir. Hamilelik süresince genital bölgeye ağda uygulamaları hamileliğin son dönemlerine kadar gerçekleştirilmesi gereken bir işlemdir. Bu bölgenin temizlenmesi hamileliğin streril şekilde oluşması için çok önemlidir.

* Hamilelik sırasında dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli durum ise asla ağda dışında kalan yöntemlerin denenmemesidir. Özellikle tüy dökücü kremler ağda yerine tercih edilmeleri çok zararlı etkiler gösterebilmektedir.

Hamilelikte Ağda Yapmanın Zararlı Etkileri

* Hamilelik döneminde ağda yapımı sırasında biraz daha fazla acı hissetmeniz çok normaldir. Bu durumda kıl kökleri daha hassas olduğu için acı daha çok hissedilir.

* Halk arasında inanılan bir diğer inanışa göre hamilelik döneminde yapılan ağda işlemi erken doğumlara neden olabilmektedir. Bu durumu doktorunuzdan daha net şekilde öğrenebilirsiniz. 

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.