Taşıyıcı Annelik ile Bebek Sahibi Olmak

31.01.2015
129
Taşıyıcı Annelik ile Bebek Sahibi Olmak

Taşıyıcı Annelik Nedir? Taşıyıcı Annelik ile Bebek Sahibi Olmak

Kısırlık çağımızın en çok görülen problemlerinden bir tanesi ve özellikle yeni evli çiftlerde görülmesiyle beraber istenmeyen huzursuzluklar ve aile yapılarının dağılmasına neden olabiliyor. Evliliğin temel yapı taşı çekirdek aile yapısını oluşturmaktır ve bu durum anne, baba ve çocuk ile oluşabilen bir yapıdır. Bu yapının oluşabilmesi için çocuk sahibi olmak gerekir ve aileyi birlikte tutarak soyun devam etmesi çocuk sahibi olabilmekle oluşur. Kısırlığın nedenleri arasında özellikle psikolojik sorunlar, stres ve beslenme bozuklukları gösterilmektedir. Ancak günümüzde kısırlığa karşı tüm yöntemler denenmiş olmasına karşın çocuk sahibi olunamıyorsa son çare olarak taşıyıcı annelik ile bebek sahibi olmak gibi bir durum denenebilmektedir.

Taşıyıcı annelik durumu keyfi bir durum olmamakla birlikte kısırlığa bağlı olarak çocuk sahibi olamayan eşlerin tercih edebileceği bir yöntemdir. Ancak bu yöntem ülmkemiz gibi müslüman ülkelerin pek çoğunda dinen caiz olmadığı için uygulanması yasaklanmıştır. Fakat bazı insanlar yurtdışı taşıyıcı annelerle anlaşarak bebek sahibi olabilmektedir. (Ancak bu durum tüm şartlarda ülkemiz yasaları açısından yasaklanmış bir durumdur.)

Dünyanın her yerinde taşıyıcı annelik ve taşıyıcı annenin seçimi çok zor bir karardır bu nedenlere bağlı olarak genellikle aile fertlerinden biri seçilebilir veya çok yakın çevreden birileri taşıyıcı anne olarak seçilebilmektedir. Bu sayede soy ağacı olarak bilinen aile geçmişinin daha net şekilde bilindiği ve köklerden uzaklaşılmadığı için bu şekilde tercih edilmektedir.

Taşıyıcı Anne Nasıl Hamile Kalır?

Taşıyıcı annelik yöntemi uygulanırken iki farklı yöntem uygulanmaktadır. Bunlardan ilk olan yöntemde baba adayından alınan spermler taşıyıcı annenin rahmine enjekte edilerek döllendirilmesidir. Burada baba ile taşıyıcı annenin genlerinden bebek oluşumu söz konusu olmaktadır.

Diğer yöntemde ise, babanın kısır olduğu ve bu sebeple başka bir dönor erkekten alınan spermlerin anne rahminde döllendirilerek burada gerçekleşen embriyonun taşıyıcı anneye aktarılması durumudur. Bu yöntemde taşıyıcı anne bebeğin genlerinde etkisizdir.

Taşıyıcı Anne Olmak İçin Sahip Olunması Gereken Özellikler Nelerdir?

* 18 ile 35 yaş arasında yer alan adaylar taşıyıcı anne olabilmektedir.

* Özellikle daha önce çocuk sahibi olmuş anne adaylarının daha sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirebildiği bilinmektedir. Bu durumda doğumda daha kolay gerçekleşir.

* Taşıyıcı anne adayı öncelikle eşi veya aile büyüklerinin onayını almalı ve bu rıza ile bu durumu gerçekleştirmelidir.

* Kronik ve bulaşıcı rahatsızlıkları bulunmaması gerekmektedir.

* Psikolojik açıdan sorunlu olan taşıyıcı anne adaylarının talepleri reddedilmektedir.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.