Yenidoğan Bebeğin Davranışları

21.12.2014
95
Yenidoğan Bebeğin Davranışları

Annelere Bebek Bakımı İle İlgili Önemli Püf Noktaları

Anne olma heyecanı bebeğin dünyaya gelişiyle birlikte çok büyük bir sorumluluğa dönüşür ve hayatınız bir anda değişime uğrar.

Sorumluluk Duygusunu Abartmayın

* Çok fazla titiz ve tutucu davranırsanız anne olmanın heyecanını kaybedebilirsiniz. Bebeğinizle geçireceğiniz bu anların bir tekrarı olmayacak ve bu nedenle tadını çıkarmalısınız.

Çok Sık Ağlayan Bebek Sizi Endişelendirmesin

* Bebeğiniz hasta olduğu için veya mutsuz olduğu için ağlamıyor olabilir. Bazen bebekler annelerini yanlarında görmek ve kendilerini güvende hissetmek için ağlayabilirler.

* Bebeğinizle daha fazla vakit geçirerek, bebeğinizin neden ağladığını ve huzursuz olduğunu anlayabilecek seviyeye geleceksiniz, panik yapmayın.

Bebeklerin Ağlama Nedeni Gaz Sancıları Olabilir

* Bebeğin ağlamasının pek çok nedeni olabilir. Bunlardan bazıları sıcaklık, giysilerin darlığı, gaz sancıları veya açlık olabilmektedir.

* Genellikle akşam yemeklerinden sonra yaşanan sancılar bebeklerin gaz nedeniyle ağlamasına neden olmaktadır. Bunu önleyebilmek için bebeği doğru şekilde besleyerek hava yutmasını engellemek ve yemeklerden sonra gazını doğru şekilde çıkarabilmek çok büyük önem taşımaktadır.

* Gaz sancıları geçici bir durumdur ve genellikle 3. aydan itibaren kendiliğinden kaybolur.

* Bebeğinizin gaz sancılarını hafifletebilmek için doktorunuzun önerisiyle çeşitli ilaçlar kullanabilir veya gaz masajları uygulayabilirsiniz.

Bebekleri Aşırı Giydirmekten Kaçınmalısınız

* Bebeklerinizin üşüyeceğini düşünerek onları kat kat giydirmek bebeğe bir fayda sağlamaz aksine onu bunaltır ve ağlamasına neden olur.

Bebeklerin Ağlama Nedeni Açlık Olabilir

* Bebekler gaz sancısından sonra en fazla aç oldukları için ağlarlar. Yenidoğan bebeğinizi asla zorla beslememelisiniz. O zaten size doğru zamanda acıktığını ağlayarak bildirecektir.

Bebeğinizi Kucağınıza Alarak Rahatlatabilirsiniz

* Bebeğiniz bu hayatta sadece size ihtiyaç duyar ve onu en iyi şekilde siz sakinleştirebilirsiniz. Bu nednele ağladığında onu kucağınıza alın ve tensel temas kurun. Bu sayede bebeğinizle aranızdaki bağ güçlenecek ve ağlarken sakinleştiğini göreceksiniz.

Bebeğiniz Kabızlık Nedeniyle Ağlıyor Olabilir

* Bebeğiniz anne sütü emerken genellikle kabızlık sorunu yaşamaz ve anne sütünün büyük bölümü bağırsaklar tarafından emilir.

* Bebeğiniz 3 – 4 günde bir dışkılıyor ancak dışkı kıvamı yumuşaksa asla endişelenmeyin.

* Ancak bebeğiniz dışkılarken ıkınıyor, yüzü kızarıyor ve tuvaletini yapamıyorsa kabızlık çekiyor demektir.

Yenidoğan Bebek Nasıl Yatırılmalıdır?

* Bebeğin yatağı ne yumuşak, nede sert olmalıdır. Orta yumuşaklıkta bebek yatakları tüm satış noktalarında bulunmaktadır.

* Bebeğin yattığı ortamda yastık bulunmamalıdır. Bebeğinizi en doğru yatırma şekli sırt üstü yatırma şeklidir.

Yenidoğan Bebek Nasıl Beslenmelidir?

* Yenidoğan bebekler günde ortalama 10 kez beslenir ve beslenmek için ağlayarak size mesaj verir.

* Günde 10 kez beslenen bebeğiniz ortalama 5 – 6 kez altını ıslatmaktadır.

Not: Bebeğinizin sağlıklı gelişimi için anne sütü çok önemlidir. Anne sütünü doğru şekilde alan bebeğin gelişimi ve bağışıklık sistemi daha iyi gelişir ve hastalıklardan korunmuş olur. Bu nedenle ek gıdaya geçmeden önce anne sütünüzü arttırmak için elinizden geleni yapmalısınız.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.