37.Hafta Gebelik

 

Hamileliğin 37. Haftası

Hamileliğin 37. haftasında bebeğinizin poposuyla başı arasında yer alan mesafesi yaklaşık olark 35 cm civarındadır. Başından ayaklarının ucuna kadar olan mesafesi ise yaklaşık olarak 47 cm’dir. Bu hafta içerisinde bebeğiniz yaklaşık olarak 2.9 kg ağırlığındadır. Bu hafta bebeğin yeri iyice daralmıştır ancak soluk alıp verme egzersizlerine kesintisiz olarak devam etmektedir. Bebeğin bu dönem içerisinde halen soluk alıp verme hareketleri devam etmektedir. Ayrıca dışarıdan bebeğin hareketleride gözlemlenebilmektedir.

Bebeğinizin normal şartlarda doğmasına yaklaşık olarak 3 hafta kalmıştır ancak bu hafta içerisinde gerçekleşen doğumlarda da erken doğumdan bahsedilemez. Bu hafta içerisinde bebeğinizin akciğerleri geliştiği için doğum gerçekleşmiş olsa bile bebek dış dünyaya kolaylıkla ayak uydurabilmektedir. Ancak sezaryen doğum düşünüyorsanız doktorunuz 39. haftadan sonra belirleyeceği bir tarihte doğumu gerçekleştirecektir.

Özellikle bu hafta içerisinde sizlere içeriğinden bahsettiğimiz doğum çantasını hazırlamanızı öneriyoruz. Her an gerçekleşebilecek doğum anına hazır olmak çok önemlidir.

 

37. Haftada Doğum Şeklinin Belirlenmesi

Bu hafta anne adayının hamilelik semptomlarının tamamı göz önünde bulundurularak en kolay gerçekleşebilecek doğum yöntemi önerilmektedir. Normal doğum en sağlıklı olan doğumdur ancak bazı sağlık sorunları sebebiyle normal doğum yapmaya elverişli olmayan anne adaylarının sezaryen gibi diğer doğum tekniklerini uygulamaları mümkün olabilir. Burada doktorun yaptığı değerlendirmeye göre annenin doğum yolunun bebeğin geçişine uygun olup olmadığı değerlendirilmektedir. Burada normal doğum yağamayacağı tespit edilen anne adaylarına sezaryen önerilir. Bu sayede bu hafta nasıl bir doğum yöntemi uygulanacağı belirlenmiş olur.

Sezaryen ile yapılacak doğumlarda anestezi uzmanından da yardım alınarak anne adayına en uygun dozun vücut ritmine göre ayarlanması sağlanmaktadır.

 

Hamileliğin 37. Haftasında Meydana Gelen Semptomlar

* Bu hafta vajinal akıntılarınızda artış ve düzensiz şekilde şiddetli sancılar yaşayabilirsiniz.

* Bu sancıların beraberinde minik lekeler şeklinde kan akıntınız oluyorsa bu durum doğumun çok yaklaştığını göstermektedir. Daha çok kan akışı gerçekleştiğinde zaman kaybetmeden doktorunuza başvurmalısınız.

* Bu hafta çeşitli şikeyetlere bağlı olarak geceleri uykusuzluk yaşayabilirsiniz. Bazı durumlarda gecede ancak bir kaç saat uyuyabileceksiniz.

* Bu haftalarda vücudunuzda meydana gelen semptomları doktorunuzla eksiksiz şekilde paylaşmalısınız.

* Bebeğinizin bu hafta içerisinde hareketliliği bir miktar azalmıştır. Bunun nedeni anne karnına sığmaktan zorlanması ve bu nedenle hareket kabiliyetinin azalmasıdır.

* Bu hafta içerisinde derin rüyalar ve kabuslar görebilirsiniz. Doğumun yaklaşmasına bağlı olark yaşadığınız endişelerden dolayı bu normal bir durumdur. Bu durumdan kurtulmak için stresten kurtulma yöntemlerini deneyebilir, hafif sporlar ve yoga uygulamaları gerçekleştirebilirsiniz.