7 Aylık Bebek Gelişimi

Bebeğin 7 Aylık Gelişimi

Bebeğiniz 7 aylık olduğunda artık mama sandalyesine rahatlıkla oturabilmektedir. Bazı bebekler 7 aylıkken desteksiz şekilde rahatlıkla oturabilirken bazıları ise destekli şekilde oturmaktadır. Bebeğiniz 7 aylık olduğu halde oturamıyorsa endişe etmenize gerek yok, zamanla tüm kas grupları gelişecek ve oturabilecektir. Bebeğiniz 8. ayın sonuna kadar desteksiz oturamıyorsa doktorunuza danışmalısınız.

7 Aylık bebek gelişiminin en belirgin özelliklerinden bir tanesi kendi etrafında desteksiz şekilde dönebilmesidir. Bu ay çok az bebek emeklemeye başlamaktadır, yüz üstü yatarken el ve bileklerinden destek alarak emekleme pozisyonuna geçebilmektedir.

7 Aylık bebekler artık çevrelerine karşı daha iyi bir gözlemcidir ve etraftaki yetişkinleri izleyerek taklit etmeye çalışmaktadır. 1 Yaşa uygun olan tüm oyuncaklarla sorunsuz şekilde oynayabilecek yaştadır. özellikle ulaşamadığı bir oyuncak olduğunda onu istediğini hareketleriyle belirleyecek özelliklere sahiptir. Bebeğin 7 aylık gelişimi sonunda artık emekleme pozisyonunda durmak zorunda kalacak ve evin içinde emekleyerek yer değiştirecektir.

 

Bebeğiniz 7 aylık olduğunda sizin onunla oyun oynamanızı isteyecek ve size bunu belli edecektir. Özellikle bu dönem içerisinde oyun kitaplarında yer alan resimleri ona gösterebilirsiniz, ilgisini çekecektir.

Ayrıca 7 aylık bebeğin en belirgin özelliklerinden bir tanesi adını artık biliyor olmasıdır. Özellikel adını söylediğinizde dönüp bakacaktır. Anne bebek arasında 7. ayda ilişkiler iyice sağlamlaşmıştır ve annesine olan bağımlılığı artmıştır, annesini sürekli olarak yanında ister. Bebeğiniz sözünüzü dinleyecektir, o tehlikeli bir cisme yaklaşmak istediğinde onu sert bir hayır sözcüğü ile fikrinden vazgeçirebilirsiniz.

 

7 Aylık Bebeğin Güvenliğini Sağlamak

* Bebeğiniz 7 aylık olduğunda artık hareket kabiliyeti artacaktır. Bu nedenle onun ulaşamayacağı yerlere sevdiği oyuncakları koyarsanız, o oyuncaklara ulaşabilmek için elinden geleni yapar ve kendine zarar verebilir. Ancak kendine zarar verebileceğini düşündüğünüz cisimleri ise ulaşamayacağı yerlere koymalısınız.

* Evinizde kenarları sivri olan mobilyalar veya eşyalar bulunuyorsa kenarlarına süngerler ile koruma oluşturun. Evlerinizde merdivenler bulunuyorsa bebeğinizin ulaşamaması için merdivenlerin giriş ve çıkışlarını mümkünse kapılarla, mümkün değilse file veya cisimlerle çıkılamaz hale getirin. Bebekler merdivenlerden kolaylıkla yuvarlanabilir.

 

7 Aylık Bebeğin Banyosu

* Bebeğiniz 7 aylık olduğunda artık küvetine sığmıyor olabilir, bu dönem içerisinde bebeğinizin yetişkin banyolarında rahatlıkla yıkanabilmesi için ona banyo aparatı satın almalısınız. Bu sayede sizin banyonuzda sorunsuz şekilde yıkanabilecektir.

* Bebeğiniz siz yanında olduğunuz sürece kendini güvende hissedecektir. Ayrıca banyo yaparken zevk almasını sağlamak için bebekler için yüzebilen banyo oyuncaklarını kullanabilirsiniz.

* Bebeğinizi banyo yaptırırken onu asla yalnız bırakmamalısınızi bebeklerin çok az suyla boğulabildiği ve en çok bebek ölümünün boğulma sonucu meydana geldiğini sakın unutmayın.

* Bebeğiniz banyosan hoşlanmıyorsa bunun sebebi suyu sevmemesi değil, ıslaklığı sevmemesidir. Vücudunun suyun dışında kalan kısımları özellikle yüzünü düzenli şekilde havluyla kurularsanız suyun içerisinde daha çok keyif alarak zaman geçirecektir.

 

7 Aylık Bebeklerde Diş Çıkarma

7 Aylık bebeğiniz henüz dişlerini çıkarmadıysa bile bu aylarda dişlerini çıkaracaktır. Ancak bebeğinizin dişleri bu aylarda çıkmayacak olursa endişelenmenize gerek yok, bazı bebeklerin 10 aylık ile 12 ay arasında dişleri çıkabilmektedir.

 

7 Aylık Bebeğin Gelişimini Desteklemek

* Bu dönem içerisinde bebeğinizle basit gelişim oyunları oynayabilirsiniz. Ayrıca saklanarak onunla saklambaç oynamanız onu çok eğlendirecektir.

* 7 Aylık bebekler kendilerine şarkı söylenmesinden çok hoşlanırlar ve onu kucağınıza alarak dans edebilirsiniz. Ayrıca hayvan seslerinin taklit edilmesi onları çok eğlendirecektir.