Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

11.09.2015
146
Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Lazer Epilasyon Nedir?

Vücutta olan istenmeyen tüylerden kurtulmak için tercih edilen lazer epilasyon, oldukça sağlıklı bir yöntemdir. Lazer epilasyonun verdiği ısı soğutma sistemine sahip olduğundan, ciltte zarar oluşturmadan direkt olarak kıl kökünü yok etmektedir. İstenmeyen kıllardan kurtulmayı isteyenler, güvenilir ve insan sağlığına zararlı olmayan yöntemleri tercih etmelidir. Yeterli donanımı olan, epilasyon cihazının kullanımı hakkında bilgi sahibi olan uzmanların bulunduğu merkezlerde lazer epilasyon yaptırılmalıdır. Bu yöntem doğru uygulanırsa, % 100 başarı oranı yakalanmaktadır. Uygulama 11 yaşını geçen kadın ve erkek herkese yapılabilir. Eğer uygun koşullar oluşturulursa, bu yöntemin herhangi bir yan etkisi olmaz.

Lazer Epilasyon Sırasında Neler Yapılır?

Vücutta istenmeyen bölgelerdeki kıllar yeteri kadar uzadığında, kalın kıllarda 2 ay arayla 4-6 seans halinde uygulanan epilasyon, yüz bölgesinde olan ince kıllarda 1 ay arayla 6-12 seans halinde uygulanır. Yapılan seanslarda daha kısa aralıklar olmamalıdır. Lazer epilasyonun bu şekilde seanslar halinde uygulanmasının nedeni, epilasyonun aktif kıl köklerine etki etmesindendir. Tüm kıl kökleri aynı anda aktif olmadığından, seanslar yapılır. Herkesin vücudu ve kıl yapısı farklı olduğundan, herkeste yapılacak seans sayısı değişiklik gösterir. Uygun dozlar cilt tipine ve kıl köküne etki edecek şekilde seçilmelidir.

Lazer Epilasyondan Sonra Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Uygulamadan sonra kişinin güneş ışığından ve solaryumdan uzak kalması gerekir. Eğer güneşe çıkmak zorunlu olursa, koruyucu kremlerin kullanılması gerekir.

Uygulama yapıldıktan sonra kıl kökleri 3-10 gün arasında uzayarak dökülür. Eğer kökler dökülmezse, elle müdahale edilerek çıkmaları sağlanır.

Cilt tipine göre uygulamadan sonra hassasiyet olabilir. Bu tür kızarıklık etkileri birkaç gün içinde etkisini yitirir.

Lazer epilasyon yapılan kişiler uygulamadan sonra kese yapmamak koşuluyla ılık duş alabilir.

Seans sayıları hormon bozukluğu olan kişilerde buna göre ayarlanmalıdır.

Yapılan seanslara düzenli olarak devam edilmelidir. 3. seanstan sonra kişilerde gözle görülür farklılık olur. Seans sayısı arttıkça yapılan epilasyon işleminin faydası ortaya çıkar.

Lazer Epilasyonun Avantajları Nedir?

  • Lazer epilasyon yapılan kişilerin çoğunluğunda uzun süreli etki gösterir.
  • Oldukça güvenilir bir yöntemdir.
  • Bacak ve sırt bölgesi gibi geniş alanlarda hızlı bir şekilde uygulanabilir.
  • Ağrısız bir yöntem olup, 2 saat gibi bir sürede istenmeyen kıllardan kurtulmayı sağlar.
  • Cildi tahriş edecek, alerjiye neden olacak etkiler yapmaz.
  • Özellikle batık ve kıl dönmelerinde etkilidir.
  • Lazer epilasyonda enfeksiyon ve hastalık riski olmaz.

Lazer Epilasyon Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Uygulamada uygun dalga boyu olan cihazlar kullanılmalıdır.
  • Lazer epilasyon alanında uzman kişilere yaptırılmalı ve cihaz ayarlarından kaynaklanabilecek sorunların önüne geçilmelidir.
  • Lazer epilasyon sonrasında güneş ışığından korunmalıdır.
  • Esmer ciltli kişilerde lekelenme olmaması için daha özenli bir çalışma yapılmalıdır. Özellikle erkeklerin sakal bölgesine dikkat edilmelidir.
  • Yağlı ciltlerde sonradan sivilcelenme olmaması için, gereken önleler alınmalıdır.
  • Lazer epilasyon egzama sorunu olanlara, ışığa duyarlı olanlara, cildinde güneş yanığı, solaryum yanığı olanlara, cildinde iltihaplı oluşumlar bulunan kişilere uygulanmamalıdır.
  • Hamile olan kadınlara ilk üç aylık dönemde lazer epilasyon önerilmez. Bu annenin rahat etmesi için alınan bir önlemdir. Bebek için herhangi bir zararı yoktur.

Lazer Epilasyonda Dijital Spektrofotometre Cihazı Ne İşe Yarar?

Lazer epilasyonda amaç, kıl köküne lazer ışınının doğru şekilde ulaşmasını sağlamak ve kıl kökünde yeniden kıl üretimini durdurmaktır. Eğer lazer ışını yeterli oranda ayarlanmazsa, az olduğunda kıl kökleri tahrip edilemez, fazla olduğunda ise cilt yanığı ve lekeler meydana gelir. Bu derece hassas olan ayarın gözle yapılması mümkün değildir. Bu nedenle dijital spektrofotometre cihazı kullanılmalı ve her seans öncesinde lazerin dozu ayarlanmalıdır.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.