Yenidoğan Bebeklerde Kalp Hastalığı Belirtileri

13.02.2015
143
Yenidoğan Bebeklerde Kalp Hastalığı Belirtileri

Yenidoğan Bebeklerde Kalp Rahatsızlıkları

Yenidoğan bebeklerde yaşanan rahatsızlıklar çok detaylı incelemeler gerçekleştirilmeden tespit edilememektedir. Yenidoğan bebeklerde meydana gelebilecek rahatsızlıkları tespit edebilmek için öncesinde bazı belirtileri anlamamız ve bu tespitler üzerine doktorumuza başvurmamız gerekiyor. Yenidoğan bebeklerde eğer bir belirti görülmüyorsa rahatsızlığını anlamamız mümkün olmayacaktır.

Yenidoğan Bebeklerde Kalp Rahatsızlıkları Belirtileri

Yenidoğan Bebeklerde Beslenme Problemleri ve Renk Değişimleri Morarma

Yenidoğan bebeklerde doğuştan görülen kalp rahatsızlıkları nefes darlıkları ve renkte morarma gibi pek çok belirtiyi beraberinde getirmektedir. Özellikle solunum zorlukları gözle görülür derecede belli olan bir durumdur.

Anne ve babalar bebeklerinin dünyaya gelişini takip eden ilk günlerde bu değişimlere dikkat etmeli ve bu gibi belirtilerle karşı karşıya gelindiğinde acilen doktora başvurulmalıdır.

Bebeğin Beslenirken Zorlanması Çok Önemli Bir Belirtidir

Bebekler beslenirken ortalama olarak 20 dakikadan daha uzun süre besleniyor ve beslenirken yorgunluk belirtileri gösteriyorlarsa kalp rahatsızlıklarından şüphelenilmektedir. Ayrıca beslendiği halde yeterli oranda kilo alamaması ve saç diplerinde aşırı terleme gibi durumlar kalp rahatsızlıkları risklerini güçlendirmektedir. Bu durum yenidoğan bebeklerde doğuştan kalp yetmezliği ihtimalini güçlendirmektedir ve acil tanısı konulmalıdır.

Kilo Kaybı ve Vücudun Aşırı Terlemesi Durumu

Bebeğiniz gün içinde aşırı derecede terliyor ve beslendiği halde kilo alamıyorsa ve aşırı derecede nefes alıp veriyor, ancak zorlanıyorsa kalp odacıkları arasında deliklerin oluşabileceği tespit edilmektedir. Bu gibi durumlarda bazı bebeklerin ameliyat olma ihtimali söz konusu olabilmektedir. Bu nedenle acilen kalp hastalıkları uzmanına başvurmak gerekmektedir.

Uzun Süren ve Geçmeyen Ateşli Hastalıklar

Süt çocukluğu dönemi olarak tabir edilen dönemlerde görülen viral enfeksiyonların kızamıkcık, kabakulak, suçiçeği ve diğer kalp kası rahatsızlıkları gibi rahatsızlıkların şiddetli seyretmesi ve hasarlara yol açması mümkün hale gelmektedir. Bu durum ve bu gibi ateşli hastalıklarla beraber bebeklerin ateşi 5 günden daha uzun süre düşmeyecek olursa, ateşe bağlı olarak kroner damarları tutan kawasaki hastalığından şüphe edilmektedir.

Gece ve Gün İçerisinde Uykudan Uyanarak Sebepsiz Yere Çığlık Atan Bebeklerde Ritim Bozuklukları Görülebilmektedir

Küçük çocukların özellikle bebeklerin çabuk yorulma terleme, beslenme bozuklukları, solunum bozuklukları ve huzursuzluk gibi rahatsızlıklar gece uykusundan aniden uyanarak çığlıklar atmalarına neden olmaktadır. Küçük bebeklerde bu şekilde seyreden bu durum daha büyük çocuklarda ise bayılma, aşırı halsizlik, nöbet geçirmek, çarpıntı, baş dönmesi gibi ataklar şeklinde görülebilmektedir. Ayrıca kalbin ritim bozukluklarının en temel belirtilerinden bir tanesi göğüs ağrıları olarak karşımıza çıkmaktadır.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.